için kaldı

Canan Kaftancıoğlu'nun uygunsuz paylaşımına tepkiler çığ gibi

Canan Kaftancıoğlu, muhalefetin günlerdir dilinden düşürmediği Merkez Bankası rezervleri için tepkilere neden olan bir paylaşım yaptı. Paylaşımında geçtiğimiz senelerde denizde boğularak hayatını kaybeden Suriyeli Aylan bebeği kullandı.

GASTE24 GASTE24
Canan Kaftancıoğlu'nun uygunsuz paylaşımına tepkiler çığ gibi

Son dakika haberi: CHP'de İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 128 milyar yalanı için hazırladığı paylaşımda tam bir akıl tutulması yaşayarak dünyanın utanç vesikası haline gelen ancak Türkiye'nin sahip çıktığı ve binlercesini kurtardığı Aylan Bebek üzerinden çirkin bir algı operasyonuna kalkıştı. Daha önce de birçok konuda farklı farklı birçok kesime yönelik saldırı ve gafları ile tepki çeken Kaftancıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bugüne kadar hiç olmadığı kadar tepki ile karşılaştı. Binlerce mesaj alan Kaftancıoğlu çok ağır eleştiriler aldı. İşte son dakika haberinin detayları:

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından skandal bir paylaşıma imza attı. Hükümet yetkililerinin açıklamaları ve CHP'li milletvekili İlhan Kesici'nin Merkez Bankası'nın rezervi kaybolmaz şeklindeki açıklamasına rağmen propagandasını sürdürdü.

Canan Kaftancıoğlu'nun uygunsuz paylaşımına tepkiler çığ gibi - Resim : 1

Propagandasını sürdürürken, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya gitmek isterken bindikleri tekne batan ve 2 Eylül 2015 tarihinde cesedi Bodrum'da sahile vuran Aylan Kürdi bebeği de alet etti. Binlerce sosyal medya kullanıcısı Kaftancıoğlu'nun paylaşımına tepki gösterdi.

Canan Kaftancıoğlu'nun uygunsuz paylaşımına tepkiler çığ gibi - Resim : 2


"AYLAN BEBEĞİN RUHU, BU KÖTÜLÜĞÜ YENECEK..."

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: "Masum bir yavrunun cansız bedenini kirli siyasetine alet edebilecek kadar alçalan zihniyete Rabbim fırsat vermesin. Aylan bebeğin ruhu, bu kötülüğü yenecek...

"SİYASET BU DEĞİL, İNSANLIK HİÇ DEĞİL."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Bir masum çocuğun cansız bedenini kirli ve seviyesiz siyaset anlayışlarına alet edebilecek kadar vicdanları kararmış. Siyaset bu değil, insanlık hiç değil."

"UYDURMACA SİYASETİNE CENNETLİK MASUM AYLAN BEBEĞİ ALET EDİYORSA"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na şu şekilde tepki gösterdi: "Eğer birisi gün gibi ortada olan gerçeklere karşı çıkıyorsa, Uydurmaca siyasetine cennetlik masum Aylan bebeği alet ediyorsa, İftirasını anlatmak için 'ajans' üretimi sanal fotoğraflardan medet umuyorsa, Zihin ve utanç duygusunun katılaşması illetine düçar olmuş demektir."

"RABBİM BÖYLE ZİHNİYETLERE FIRSAT VERMESİN."

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır: "Aylan bebek gibi bir masumun cansız bedenini karanlık ve kirli siyasetine alet edecek kadar aşağılaşan bir zihniyetin ülkemize, dünyamıza ve insanlığa vereceği hiçbir iyilik ve güzellik yoktur. Rabbim böyle zihniyetlere fırsat vermesin."

"AYLAN BEBEK BİZİM, SEN SARA KOD ADLI SAKİNE CANSIZ'A HÜZÜNLEN!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Aylan bebek bizim, sen Sara kod adlı Sakine Cansız'a hüzünlen! Milletin adamı Erdoğan bizim, sen Diktatör Esad'la ilgilen! Hak, hukuk savcısı Şehit Mehmet Selim Kiraz bizim, sen ona saldıran teröristlere yas tut! CHP'ye oy verenlerle kardeşiz, seninle asla!"

"NEFRETİNDEN KURTULMAK İÇİN AYLAN BEBEK OLMAK BİLE YETMİYOR."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: "Aylan bebeğin evini bombalayanlara "ülkelerini savunuyorlar" diyen sen İktidara gelince ilk iş tüm Suriyelileri göndereceğiz diyen sen Aylan Bebeği yalanlarına meze yapan yine sen! Bu nasıl bir siyaset biz anlamadık; nefretinden kurtulmak için Aylan Bebek olmak bile yetmiyor."

"YAZIK! BU İNSANLIK DIŞI BİR ZİHNİYETİN SONUCUDUR. AHLAK VE HAYSİYET YOKSUNLUĞUDUR, ZAVALLILIKTIR."

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu: "Aylan bebek. Muğla'da kıyıya vuran cansız bedeni tüm insanlığı utandırmıştı.. O gün bu görüntüden utanmayanlar bugün ortaya çıktı ve kirli siyasetlerine alet ettiler masum yavruyu. Yazık! Bu insanlık dışı bir zihniyetin sonucudur. Ahlak ve haysiyet yoksunluğudur, zavallılıktır."

"YAZIKLAR OLSUN!"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal: "Bu çocuklar/ göçmenler ölmesinler diye dünyaya kafa tutan adamı, dünyanın vicdanınız sızlatan Aylan Bebek üzerinden vurmaya çalışmak. Bir pespaye yalan için, bir çocuğun cansız bedenini kullanmaya değer miydi? Yazıklar olsun!"

"CANAN KAFTANCIOĞLU SİYASETİN YERİN DİBİNE BATSIN."

Avukat Leyla Keleş: İnandığımız Allahu Azimüşşan, bu zihniyeti Kahhar ismiyle kahretsin. Canan Kaftancıoğlu siyasetin yerin dibine batsın. Bi kere Aylan bebek için tweet attın mı? 128 milyar başınızı yesin!"

"KAHROLASI SİYASETİNİZ BATSIN"

AK Parti Mamak İlçe Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Havva Uçakçıoğlu: "İktidara gelseniz ilk yapacağınız iş Suriyelileri ülkelerine geri göndermek. Şimdi Aylan Bebek üzerinden siyaset yapma.. Yapamazsınız ama birazcık olsun insan olmayı deneseniz keşke.. Kahrolası siyasetiniz batsın...

"GERÇEKTEN ÇOK İĞRENÇ."

Gazeteci Emin Pazarcı: "Bu ne kadar iğrenç bir istismar? Her fırsatta Türkiye'yi şikayet ettikleri batının ürettiği Aylan Bebek felaketi ile CHP'li İlhan Kesici'nin bile yalanladığı 128 milyar iftirası bir arada. Gerçekten çok iğrenç."

"VALLAHİ HİÇ UTANMANIZ YOK, MERHAMETİNİZ YOK, İZANINIZ YOK."

Gazeteci Hilal Kaplan: "Aylan bebek ve ailesi biraz da sizin mülteci düşmanlığınızdan kaçmaya çalışmıştı. Vallahi hiç utanmanız yok, merhametiniz yok, izanınız yok."

"AYLAN KURDİ BEBEĞİNİN BEDENİNİ DAHİ YALANLARINA MEZE YAPAN ÖLÜ SEVİCİLER"

Gazeteci İdris Kardaş: "Aylan Kurdi bebeğinin bedenini dahi yalanlarına meze yapan ölü seviciler. Yüreğiniz karanlık, zihniniz karanlık, yüzünüz karanlık. Sizin karanlık zihniyetinizden bu milleti korumak için bir ömür nefes almadan mücadele edeceğiz. (Yayılmasını istedikleri görseli paylaşmıyorum.)"

"KELAMIN TÜKENDİĞİ NOKTA..."

Gazeteci Yakup Köse: "Bu mübarek günlerde Canan Kaftancıoğlu'nun şu paylaştığı rezillik insan olanın, vicdanı olanın yüreğinde patlayan bir bombadır. Kelamın tükendiği nokta..."

Kaynak: Sabah

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER