için kaldı

Yıllarca sinsi ilerliyor

Kalınbağırsak kanserinin en önemli uyarıcı belirtisinin, dışkıyla beraber kan çıkması, dışkılama alışkanlıklarının değişmesi, kabızlık, rahatlayamama, ağrılı dışkılama, karın ağrısı ve kansızlık olduğu belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yıllarca sinsi ilerliyor

Acıbadem Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Salim Demirci, malınbağırsak kanserinin de artık toplumda iyi tanındığını belirtirken, "En sık rastlanan belirtisi dışkıyla birlikte kan gelmesidir. Bu belirti ortaya çıkınca hastalar hemen doktora gidiyor, gecikmeden başvuruda bulunuyor. Hastalığın hiç belirti vermeden uzun süre sessiz kaldığı bir dönem de var, bu nedenle belirti vermesini beklemeden düzenli kontrolden geçmek önemli" dedi.

Kalınbağırsak kanserleri hakkında az bilinenler, yanlış bilinenler ve hastalık hakkında çeşitli bilgiler veren Prof. Dr. Demirci, "Kanserde aile hikayesi çok önemli. Ailede varsa görülme riski de artıyor. Kırmızı etten, yağdan zengin beslenme kolon kanseri için en büyük risk faktörünü oluşturuyor. Bu nedenle sebze ve meyveden zengin, kırmızı etin az olduğu diyet öneriliyor" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER