Yıldırım: 15 Temmuz direnişinin gizli kahramanı medyadır

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde basının oynadığı rolü vurgularken, "Bu işin gizli kahramanları medya mensupları ve basındır. Bütün basın darbe karşısında vaziyet almış ve vatandaşı bilgilendirmeyi sürdürmüşlerdir" dedi. Kendisinin de o gece 600 telefon görüşmesi yaptığını belirten Yıldırım 33'üncü Ulusal Bilişim Kurultayı'nda özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yıldırım: 15 Temmuz direnişinin gizli kahramanı medyadır

BİLİŞİMİN GÜCÜNÜ GÖRDÜK

“Biz 15 Temmuz gecesi bilişimin gücünü gördük. Bu işin (15 Temmuz) gizli kahramanları basın mensuplarıdır. Medya çalışanlarıdır. Bir telkinle, bir çağrıyla değil, durumdan vazife çıkartarak bütün medya darbenin karşısında yer almış ve vatandaşı bilgilendirmeyi sürdürmüşlerdir. Bizim yaptığımız açıklamalar darbecilerin moralini bozan, kimyalarını değiştiren önemli bir başlangıç olmuştur.

11 SAATTE 600 GÖRÜŞME YAPTIM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER