Yerli jet imzası

TAI, uçak üreticisi İsveçli Saab'la teknik ortaklık anlaşması imzaladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yerli jet imzası

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI), dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biri olan İsveçli Saab ile üretime kadar gidebilecek ‘teknik ortaklık anlaşmasına' imza attı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), yerli savaş ve temel eğitim uçağının konsept tasarımı için 2011 yılı Ağustos ayında TAI ile anlaşma imzalamasının ardından, TAI çalışmalarını hızlandırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk malı otomobil ve savaş uçağı üretme konusundaki ısrarı sonrasında, Saab ve Güney Kore Uzay Endüstrisi ile bir dizi görüşmelerde bulunan TAI, yakın zamanda SSM temsilcilerinin de aralarında bulunduğu Türk yetkililer, İsveç'e giderek Saab'ın üretim merkezini ziyaret etti.

ÜRETİM ERKEN BAŞLAYABİLİR

Teknik destek için Saab yöneticileriyle bir araya gelen TAI, görüşmelerin planlandığı şekilde ilerlemesi halinde üretime giden yolda önemli adımların atılabileceğinin sinyalini verdi. Çünkü anlaşmada, TAI'nin Saab'ın uçak tasarlama ekipmanlarını satın alabileceğini de içeren bir madde yer alıyor. TF-X savunma programı dahilinde, T-129 saldırı helikopterlerini İtalyan-İngiliz ortaklığındaki AgustaWestland ile birlikte üretmeye hazırlanan Türkiye, benzer sistemi savaş uçakları için de uygulamayı hedefliyor. İsmini vermeyen bir Türk yetkili bu modelin başarılı olduğunu ve Saab ile birlikte uçaklar için de uygulanabileceğini belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER