için kaldı

X'ten ödeme alanlara kötü haber!

X artık yanlış bilgilendirmeyi teşvik eden tweetler için içerik oluşturuculara ödeme yapmayacak.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
X'ten ödeme alanlara kötü haber!

Elon Musk, şirketin para kazanma programında "küçük bir değişiklik" yaptığını ve topluluk notları aracılığıyla doğruluğu kontrol edilen tweet'lerin artık X'in gelir paylaşımı programı kapsamında ödeme almaya uygun olmayacağını söyledi.

Güncelleme, yüksek profilli hesapların viral yanlış bilgi yaymasına yönelik teşvikleri ortadan kaldırma girişimi gibi görünüyor. Musk, "Amaç, sansasyonellik yerine doğruluk teşvikini en üst düzeye çıkarmak" dedi. X ayrıca yakın zamanda topluluk notlarına katkıda bulunanlardan, kaynak kontrollerinde kaynak göstermelerini talep etmeye başladı.

En son değişiklik, araştırmacıların, teyitçilerin ve gazetecilerin, İsrail ve Gazze'de devam eden çatışmanın ortasında X üzerinde yayılan viral yanlış bilgi miktarına ilişkin alarm vermelerinin ardından geldi. Avrupa Birliği yetkilileri, şirketin savaşla ilgili yanlış bilgileri ele almasıyla ilgili soruşturma başlattı.

X'ten ödeme alanlara kötü haber!

Musk'un bir yıl önce Twitter'ı devralmasının ardından şirket, son dakika haberleriyle ilgili saygın tweet'leri düzenlemekten ve tanıtmaktan sorumlu ekipleri işten çıkardı ve uygulamadaki yanlış bilgileri bildirmeye yönelik araçları kaldırdı. Bunun yerine şirket, kitle kaynaklı bilgi kontrol aracı olan topluluk notlarını kullanmaya başladı

BBC araştırmacısı Shayan Sardarizadeh'in işaret ettiği gibi, topluluk notları içeren tweet'lerin ödeme için uygun olmaması yönündeki değişiklik, tweet'leri genellikle "topluluk tarafından not edilen" bir dizi yüksek profilli hesap tarafından eleştirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER