için kaldı

Yapanlar değil hâkim utandı

İstanbul'da bir hamamda tacize uğradıklarını iddia eden iki Fransız turistin davası başladı. Mahkemede mağdur kadınlardan birini dinleyen hâkim, "Bunları sorduğumuz için kendinizi kötü hissettirdiysek üzgünüz" diyerek özür diledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yapanlar değil hâkim utandı

Karaköy'de 4 Mart 2015'te gittikleri bir Türk hamamında, erkek tellakların tacizine uğradıkları iddiasıyla şikâyetçi olan iki Fransız turist kadından F. L., dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. İstanbul 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'basit cinsel saldırı' suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan 4 sanık ile dava için Fransa'dan gelen F. L. katıldı. Fransız kadın, tercüman aracılığı ile olay günü 4 arkadaş hamama gitmeye karar verdiklerini belirterek, yaşadıklarını özetle şöyle anlattı:

'ALTINIZI ÇIKARIN' DEDİLER

“Altımızda mayo, üstümüzde havlu vardı. Mayoyu çıkarmak istemeyince ısrar ettiler; bunun normal prosedür olduğunu söylediler. Biz daha önce hamama gitmemiştik ancak yavaş yavaş mahrem bölgelerime dokundular. Çok rahatsız oldum ve dokunmamalarını istedim. Biraz İngilizce biraz da beden diliyle iletişim kurduk. İngilizce 'No (hayır)' kelimesinin anlamını biliyorlardı. Vücudumuzun her yerine dokunuldu ve üzerimizde hiçbir kıyafet yokken yapıldı bu.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER