Valiler fahiş fiyat uygulayanlara "genel emir" çıkarabilecek

İçişleri Bakanlığı'nın illere gönderdiği genelgeyle fahiş fiyat uygulayanlar için valiler "genel emir" çıkarabilecek ve bu emre uymayanlara adli ve idari işlem uygulanacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Valiler fahiş fiyat uygulayanlara "genel emir" çıkarabilecek

İÇİŞLERİ Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin valiliğine fahiş fiyatlarla mücadele için bir genelge gönderildiği belirtilerek, "Genelgede son dönemde kur kaynaklı gelişmeleri fırsat bilerek fahiş fiyat uygulayanlara karşı tedbir alınması istendi" denildi.

"Bakanlık... fahiş fiyat uygulayanlar için valiliklere 'genel emir' çıkarma konusunda talimat verdi" denilen açıklamada, bu emirlere uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununa göre gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanmasının istediği de kaydedildi.

İl İdaresi Kanunu'nda, "Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve diğer mevzuatın verdiği yetkiyi kullanmak ve bunların yüklediği ödevleri yerine getirmek için valiler genel emirler çıkarabilir ve bunları ilan ederler" hükmü bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER