Üsteğmen Fahri Kafkas'ın ifadesi: Partigöç, Akın Öztürk'ü arayıp ‘Siz de Akıncı'ya geçin' dedi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargâhı'nda yaşananlara tanıklık eden Genelkurmay Destek Kıtaları Grup Komutanlığı'nda takım komutanı olan Üsteğmen Fahri Kafkas'ın ifadeleri ortaya çıktı. Kafkas, o gece komuta katında yaşananları Genelkurmay Görüntü İzleme Merkezi'nde saniye saniye izledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Üsteğmen Fahri Kafkas'ın ifadesi: Partigöç, Akın Öztürk'ü arayıp ‘Siz de Akıncı'ya geçin' dedi

Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'bilgi sahibi' sıfatıyla ifadesine başvurulan Kafkas, saat 21.30 sularında karargâhın 1-A Kapısı'nda görevli Uzman Çavuş Serkan'ın, tabur komutanlarını anons ederek, Emir Subayı Levent Türkkan'ın 1-A Kapısı'nda hiçbir rütbeli personel kalmaması talimatını ilettiğini söyledi.

"KAPIYI İÇERİDEN KİLİTLEDİK VE İZLEMEYE BAŞLADIK"

Türkkan'ın talimatının ardından başlarında bir kurmay albay olan 25-30 kişilik Özel Kuvvetler timinin yanından geçerek, 1-A Kapısı'ndan komutan katına girdiğini belirten Kafkas, “Tabur komutanımız Hasan Yücel, telsizle Görüntü İzleme Merkezi'ne gelmemi istedi. Tabur komutanım olağandışı bir durum olduğunu düşünerek Görüntü İzleme Merkezi'ne gelip görüntüleri takip ettiğini söyledi. İçeride Destek Kıtaları Grup Komutanı Albay Cengiz Aydın da vardı, kapıyı içeriden kilitledik ve komuta katında yaşananları izlemeye başladık” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER