Üretici fındıkta fiyat artışı bekliyor

Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındığa müdahalesiyle birlikte fiyatların artacağını düşünen üreticilerin fındıklarını satmadığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Üretici fındıkta fiyat artışı bekliyor

ALTINORDU Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, TMO'nun fındığa müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı. Akarsu, TMO'nun alım kriterleri arasında çürük oranının yüzde 3 olarak belirlenmesinin üreticileri mağdur ettiğini belirtti. Akarsu, Çürük oranı bu yıl yüzde 3 olarak belirlendi. Geçen yıl bu oran daha yüksekti. Daha doğrusu düşük olan rakam duruma göre rahatlatma yapıldı. Gördüğümüz kadarıyla üreticilerimizin yüzde 3 konusunda büyük bir sıkıntı yaşadığını gördük. Bu yüzden bu rakamın yüzde 5 civarına çekilmesi lazım. Üreticilerimiz bu konuda yüksek derecede bir mağduriyet yaşıyor. Burada hem üreticilerimizin mağdur olduğunu gördük biz ve orada çalışan görevli arkadaşlarımızın da mağduriyet yaşadığını gördük. Karşılıklı burada çekişmeye dönüşüyor. Bunu önleme adına, üreticilerimizin de mağdur olmaması adına mutlaka bu çürük oranının yüzde 5'e çekilmesi gerektiğini, bunu da yaparken de acilen sesimizi duyarak düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum. Tüm yetkililerimizin bu konuda duyarlı olarak pazartesi günü ilk mesai saatlerinde de bunun sonuç alacağımıza inanıyorum dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER