Tahmin et (Oyun)

Duygusal gelişim çocuklar için oldukça önemlidir. Sağlıklı bir duygusal gelişim yaşayan çocuklar duygularını kontrol ve ifade etmede, empati kurmada oldukça başarılı olurlar. Bu oyunda çocukların insanların yüz ifadelerini tanımalarına ve duygusal düzeylerini geliştirmeye yarar.

POSTA POSTA
Tahmin et (Oyun)

MALZEMELER

1 kağıt, 1 keçeli kalem, makas. / Yaş: 3-5


NASIL YAPILIR?

Bir kağıda 8 duyguyu içeren yüzler çizin. Bunlar; mutlu, kızgın, üzgün, kafası karışmış, iğrenmiş, korkmuş, şaşırmış ve oyuncu yüzlerdir. Daha sonra bu yüzleri ufak kartlar olacak şekilde kesin. Çocuğunuz bakmadan bir kart çeksin ve sizin görebileceğiniz şekilde alnına koysun. Çıkan karttaki yüz ifadesini taklit edin ve çocuğunuz hangi duygu olduğunu bulsun. Rolleri değiştirebilirsiniz! NOT: Oyuna çocuğunuza her bir duyguyu tanıtmakla başlayabilirsiniz.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER