için kaldı

TBMM’den önce mahkemeler ‘gazilik unvanı’ verdi

Terörle mücadele sırasında yaralanan ancak yaralanma oranları belli bir seviyenin altında kaldığı için gazi sayılmayanlar için kanun teklifi verildi. Ancak teklif henüz yasallaşmadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TBMM’den önce mahkemeler ‘gazilik unvanı’ verdi

20 bin asker ve polis, söz konusu teklifin yasallaşmasını beklerken, benzer iddialarla açılan davalarına idari mahkemeler, terörle mücadele sırasında yaralanan asker ve polislerin vazife malulü sayılmasına hükmetti. Erdoğan Yöngel, Mevlüt Sinanoğlu ve Mustafa Altınörs, SGK’nın malullüklerini reddetmesi üzerine idare mahkemelerine açtıkları davaları kazanıp yargı kararıyla gazi oldu. Avukat İsmail Kılıç, “Tanzim edilen bu hükümler aynı durumda olan kişiler açısından hem emsal hem de birer umut kaynağıdır” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER