Türklerin mitinginde, Türkiye kökenli ve Türkçe bilen 2 bin polis görev yapacak

Köln'de pazar günü Türklerin düzenleyeceği miting, Köln polisini alarma geçirdi. Köln Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden Türkçe yapılan açıklamada, Türkiye kökenli ve Türkçe bilen 2 bin polisin görevlendirileceği bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türklerin mitinginde, Türkiye kökenli ve Türkçe bilen 2 bin polis görev yapacak

Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, Türk derneğinin yapmak istediği gösterinin yasaklanması yönünde mesajlar aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Her türlü aşırı fikirden rahatsızlık duyan herkesi anlayışla karşılıyorum. Birçok insan, Türkiye'nin iç meselelerinden kaynaklanan sorunların Almanya'da toplantı konusu yapılmasını anlamakta güçlük çekiyor. Dolayısıyla biz, toplantıda ifade edilecek olan fikirlerden bağımsız olarak demokrasi, özgürlük ve insan haklarının korunması için mücadele eden herkesi destekliyoruz. Zira bu değerler Almanya Anayasası'nın temel taşlarıdır.”

TÜRKİYE'NİN İÇ SORUNU

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER