için kaldı

Çinli firma, 13 kişinin öldüğü baraj inşaatından çekildi

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, 13 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasına ilişkin ilk inceleme raporlarında patlayıcı izine rastlandığına ve terör saldırısının göz ardı edilemeyeceğine dikkati çekmişti.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Çinli firma, 13 kişinin öldüğü baraj inşaatından çekildi

Çinli firma, Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde, 14 Temmuz'da yaşanan hadisede 9'u Çinli 13 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Dasu Barajı inşaatını güvenlik endişeleri nedeniyle durdurdu.

Yerel basındaki haberlere göre, China Gezhouba Grup (CGGC), Pakistanlı yetkililere gönderdiği mektubunda, 9 Çinlinin hayatını kaybetmesinin ardından güvenlik endişeleri sebebiyle baraj inşaatı çalışmalarına devam edemeyeceğini iletti.

Söz konusu şirket, önemli pozisyondaki Pakistanlı işçiler dışında tüm çalışanların işine son verildiğini belirtti.

Proje Direktörü Enverül Hak ise Çinli firmanın çalışmayı durdurduğunu teyit ederek, güvenlik durumunun yeniden sağlanmasının ardından inşaata devam edileceğini kaydetti.

Pakistan ise konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Söz konusu soruşturma sürecine, 15 kişilik Çin güvenlik heyeti de dahil edildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 14 Temmuz'da Hayber Pahtunhva eyaletinde Dasu Barajı inşaatında çalışan işçileri taşıyan otobüsün gaz sızıntısı kaynaklı teknik arıza sonucu vadiye devrildiği belirtilmişti.

Açıklamada, olayın patlama değil trafik kazası olduğu ve 9'u Çinli 13 kişinin yaşamını yitirdiği aktarılmıştı.

Çin'in İslamabad Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada ise otobüsün saldırıya uğradığı kaydedilmişti.

Bununla birlikte 16 Temmuz'da Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, 13 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının, ilk inceleme raporlarında patlayıcı izine rastlandığını ve terör saldırısının göz ardı edilemeyeceğini vurgulamıştı.

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER