Adana'da Cono Aşireti'nin yaşadığı mahallede yıkım

ADANA'da Cono Aşireti mensuplarının yaşadığı, uyuşturucu ticaretinin ve kullanımının yaygın olduğu Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar, polisin geniş güvenlik önlemiyle yeniden başladı. Mahalledeki evler yıkıldıktan sonra yerlerine iki okul ve bir millet bahçesi kurulacağı bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adana'da Cono Aşireti'nin yaşadığı mahallede yıkım

Yüreğir ilçesinde Cono Aşireti'nin yaşadığı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nin kentsel dönüşüm için 3 yıl önce çalışma başlatıldı. Bölgede yeni eğitim alanı yapılması için bazı evler yıkılmaya başlandı ancak mahalledeki kavgalar ve yıkıma karşı çıkan aşiret mensupları nedeniyle çalışmalara ara verildi.

'BU MAHALLE SATILIK'

Bir türlü başlanamayan yıkımın tamamlanması için bugün yeniden mahallede çalışma başlatıldı. Çevik kuvvet ekipleri ile zabıta personeli, mahallede yıkılacak evlerin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Bahçesinde Pitbull cinsi köpek ve güvercinler bulunan bir evin duvarında 'Bu mahalle satılık' yazısı dikkat çekti. Çalışmaları izleyenlerden bazıları yıkıma tepki gösterirken bazıları da destek verdi. Oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen bir kişi, yıkım nedeniyle görevlilere teşekkür etti.Adana'da Cono Aşireti'nin yaşadığı mahallede yıkım - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER