1915 Çanakkale Köprüsü'nde son 6 kaldı

87 tabliyeden 81’inin montajının bitirildiği 1915 Çanakkale Köprüsü’yle Asya ve Avrupa bir kez daha birleşecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1915 Çanakkale Köprüsü'nde son 6 kaldı

1915 Çanakkale Köprüsü’nde mutlu sona yaklaşılıyor. 87 tabliyeden 81’inin montajı tamamlandı. Kalan 6 tabliyenin montajının da kısa sürede bitirilmesi planlanıyor” dedi. Köprüde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kalan 6 tabliyenin montajının kısa sürede tamamlanacağını söyleyerek, “Avrupa ve Asya ankraj bloklarında imalatlar yüzde 99 oranında tamamlandı. Fabrikada, tabliye panel ve blok imalatları tamamlandı. Bugüne kadar; orta açıklıkta 43 adet, yan açıklıklarda 38 adet olmak üzere olmak üzere toplamda 81 adet tabliye blokunun montajı bitirildi. Montajları tamamlanan tabliye bloklarındaki kaynak çalışmalarına devam ediliyor. Toplamda 87 tabliye montajı yapılacak” dedi.

DÜNYA ÇAPINDA

Asya ve Avrupa yaklaşım viyadüklerinin de tamamlandığını, projenin 18 Mart 2022 tarihinde tamamlanarak işletmeye açılmasının hedeflendiğini belirten Bakan şunları ekledi: “1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER