Karaciğer yağlanması neden olur, belirtileri nelerdir? Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir?

Vücut için önemli görevleri olan karaciğer, zararlı maddelerin kandan süzülmesi gibi önemli faaliyetleri yerine getiriyor. Fakat, karaciğer sağlığını dikkat edilmediğinde yağlanarak eski etkisini sürdüremeyebiliyor. Peki, karaciğer yağlanması nedir, belirtileri nelerdir? Karaciğer yağlanmasını önlemek için nelere dikkat edilmeli?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karaciğer yağlanması neden olur, belirtileri nelerdir? Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir?

Karaciğer yağlanmasının; karaciğer hücrelerinde çeşitli nedenlerden dolayı fazla yağ birikmesiyle meydana gelen bir sağlık problemi olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, karaciğer yağlanmasının nedenlerini ve belirtilerini şöyle anlattı: Karaciğer yağlanması ilk olarak sinsi bir şekilde ilerler. Birçok hasta ilk zamanlarda bu sorunu fark etmediği gibi kendinde hastalığa dair semptomları gözlemleyemez. Ancak yağlanma ilerledikçe karaciğer fonksiyonları bozulmaya başlar. Bu bozulmalar sonucunda vücut birçok belirti göstermeye başlar. Bu belirtileri ise;

- Midede şişkinlik ve hazımsızlık,

- Mide bulantısı, kusma refleksi,

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER