Sri Lanka'daki terör saldırısında oklar yerel militan grubu işaret ediyor

Sri Lanka hükümeti, Paskalya gününde aralarında kilise ve otellerin olduğu 8 noktaya düzenlenen terör saldırılarından uluslararası destekli yerel militan grubunu suçladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sri Lanka'daki terör saldırısında oklar yerel militan grubu işaret ediyor

Yerel basındaki haberlere göre, Sağlık Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratne, yaptığı açıklamada, saldırıların sorumlusunun "Ulusal Tevhid Cemaati" adlı yerli örgüt olduğunu belirtti. Senaratne, örgütün saldırıları uluslararası bir terör şebekesinin desteğiyle gerçekleştirdiğinden şüphelenildiğini ifade etti.

Sri Lanka Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada da saldırıların dış bağlantılarının çözülebilmesi için başka ülkelerden yardım talep edileceği kaydedildi.

Açıklamada, "İstihbarat raporları, eylemi gerçekleştiren yerel militanların arkasında uluslararası terör şebekelerin varlığına işaret etmektedir. Bu sebeple devlet başkanımız soruşturma konusunda yabancı ülkelerin yardımına başvuracaktır." ifadeleri yer aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER