Soyunma kabininde iç çamaşırı deneyen müşterinin perdesini açtı, işinden oldu

YARGITAY, ilginç bir iş davasını karara bağladı. Kadın bir müşteri, mağazadan iç çamaşırı aldı; aldığı ürünü denemek için soyunma kabinine yöneldi. Ancak, kabine girmesinin üzerinden 30 saniye geçmeden perde açıldı.  Perdeyi açan kişi, mağazanın kadın satış danışmanı N.D.'ydi. Kadın müşteri taciz edildiği gerekçesi ile şikâyette bulundu. Şirket, N.D.'yi tazminatsız işten çıkardı. İş Mahkemesi, ‘Orantısız bir ceza verildi' gerekçesi ile N.D.'nin yeniden işe iadesine karar verdi. Ancak Yargıtay bu

HÜRRİYET HÜRRİYET
Soyunma kabininde iç çamaşırı deneyen müşterinin perdesini açtı, işinden oldu

30 SANİYE SONRA PERDEYİ AÇTI

Temyiz incelemesini Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin yaptığı dava dosyasına göre şunlar yaşandı: 27 Ocak 2014 günü, giyim mağazasına bir kadın müşteri geldi. Müşteri, mağazadan aldığı iç çamaşırını denemek üzere soyunma kabinine yöneldi. Müşteriye kabin numarasını, kadın satış danışmanı N.D. verdi. Müşteri kabine girdi, aldığı giysiyi denemek üzere hazırlık yaparken, perde açıldı. Kamera kayıtlarına göre, müşteriye numara verilmesi ile N.D.'nin kabin perdesini aralamasının üzerinden 30 saniye kadar bir süre geçti.

DURUMU ŞİRKETE BİLDİRDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER