için kaldı

Sipariş verdiği eseri seslendirmeye geldi

Amerika’nın önde gelen klasik müzik saksofoncularından Kenneth Radnofsky, genç besteci Barış Perker’in Alto Saksofon Konçertosu’nun ilk seslendirmesini yapmak üzere Türkiye’ye geldi. Radnofsky, siparişi üzerine yazılan eseri perşembe ve cuma akşamı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde yorumlayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sipariş verdiği eseri seslendirmeye geldi

Dünyanın önde gelen yorumcu ve topluluklarından eser siparişi alan genç Türk bestecilerin sayısı artıyor. Hasan Uçarsu’nun çellist Yo-Yo Ma, Zeynep Gedizlioğlu’nun Arditti Dörtlüsü, Fazıl Say’ın Salzburg Mozarteum Orkestrası’ndan aldığı beste siparişlerinden sonra Barış Perker, Amerikalı klasik müzik saksofoncusu Kenneth Radnofsky için Alto Saksofon Konçertosu besteledi. Radnofsky, eserin prömiyerini Dorian Wilson yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) eşliğinde perşembe akşamı Kültür Üniversitesi’nde yapacak. Cuma akşamı da Fulya Sanat Merkezi’nde ikinci kez yorumlayacak.

SONATİ SEVDİ KONÇERTO İSTEDİ

Amerika’nın Boston kentinde çalışmalarını sürdüren Barış Perker, Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuvarı’ndaki doktora çalışması sırasında Radnofsky ile tanıştı. Önceki yıl, bir konser sonrasında kuliste sanatçıya ‘Alto Saksofon ve Piyano İçin Sonatı’nı verdi. Perker, bu tanışma için cesareti sanatçının YouTube’deki çağrısından aldığını söylüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER