Sınırda engel

Yarın seçimlerin yapılacağı komşu Bulgaristan'da radikal milliyetçi gruplar, oy vermek için giden Türk seçmenleri sınırda engelledi. Otobüsler güvenlik gerekçesiyle durunca seçmenler sınırı yaya geçti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sınırda engel

TÜRKİYE'nin komşusu ve Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan, bu pazar günü genel seçimlere hazırlanırken, ülkedeki Birleşik Vatanseverler Koalisyonu adlı Bulgar radikal milliyetçisi grubun sınır kapısında Türk kökenli Bulgaristan seçmenlerini engelleme girişimleri tansiyonu yükseltti. Bu grupların eylem yapmasını gerekçe gösteren Bulgar polisi de, Türkiye'den bu ülkeye araç girişini yasakladı.

GAZETECİLERE YASAK

Dün sabah saatlerinden itibaren Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na geçen Bulgaristan pasaportlu Türkler birkaç yüz kişilik radikal milliyetçi grupların protestoları ile karşılaştı. Bu eylemi haberleştirmek isteyen Türk gazetecilerin Bulgaristan'a geçişine de Bulgar makamları “güvenlik” gerekçesiyle izin vermedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER