için kaldı

“Ya direnip yok olacağız ya da bir an önce buna adapte olup öncülerinden olacağız”

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’den Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat Bildirgesi konusunda Türkiye’ye çağrı: “Ya direnip yok olacağız ya da bir an önce buna adapte olup öncülerinden olacağız”

HÜRRİYET HÜRRİYET
“Ya direnip yok olacağız ya da bir an önce buna adapte olup öncülerinden olacağız”

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan çevreci ve yeni nesil organize sanayi bölgesi Yalova Makine İhtisas OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, son günlerde iş dünyasında kafa karışıklığına sebep olan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat Bildirgesi’ne dair açıklamalarda bulundu. “Avrupa Parlamentosu'nun 24 Haziran 2021 tarihinde onayladığı ve "Yeşil Mutabakat" adı verilen iklim yasasına göre, AB ülkeleri karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 55 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise karbon nötr hale getirmeyi hedefliyor. Türkiye'nin yüzde 50'den fazla pay ile en büyük ihracat pazarı olan AB'nin bu uygulamasına uyum sağlamazsak, ihracat pazarımızda daralma yaşayabiliriz. Ya direnip yok olacağız ya da bir an önce buna adapte olup öncülerinden olacağız” dedi.

Solar paneller ve ileri su arıtma tesisleri ile çevreci bir OSB geliyor

Yalova Makine İhtisas OSB olarak kendilerinin zaten çevreci ve 0 karbon emisyonu vizyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Direnç Özdemir, “Biz bu sürecin ön saflarında yer almayı seçtik. OSB’mizi yeşil üretimin üssü olarak planladık ve bütün yapıyı buna göre kurguladık. Ortak enerji tüketimlerimizi OSB içerisinde kurulacak güneş enerji santralinden temin edeceğiz. Böylece hem katılımcımıza yüzde 20 daha uygun maliyetle enerji sunacağız hem de doğayı koruyacağız. Kuracağımız ileri arıtma tesisiyle, arıtılan suyu bölge içinde sulama için kullanacağız. Deniz ve demiryolu bağlantılarıyla hem katılımcının nakliye maliyetlerini düşüreceğiz hem de karbon salınımı azaltacağız” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER