Rumlar takvime 'Hayır' dedi

Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkezinde dün akşam yapılan Genel Sekreter Ban Ki-moon, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis arasındaki üçlü Kıbrıs zirvesinde takvim tartışması yaşandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rumlar takvime 'Hayır' dedi

45 dakika planlanan zirve 1.5 saate uzadı. Toplantıda Akıncı, yıl sonuna kadar çözüm amacıyla takvim belirlenmesini istedi, ancak Rum lider Nikos Anastasiadis şiddetle karşı çıkınca gergin anlar yaşandı

Zirve sonrasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, yanında Türk ve Rum liderlerle ortak basın toplantısı düzenledi. Genel Sekreter, Kıbrıs'ta 2016 yılı içinde kapsamlı bir çözüme varılması amacıyla gösterilen çabadan dolayı liderleri kutladı ve konunun uluslararası boyutu da dahil ihtiyaç duyulacak her konuda destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Ban, “Kıbrıs için önümüzdeki süreç çok kritik. Zaman çok önemlidir. BM ve ben, sürecin başarıyla sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Ban, liderlerin kendisinden kişisel katkısını artırmasını istediğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER