için kaldı

Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası... Ziyaretçi akınına uğruyor

Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan Burdur'daki İnsuyu Mağarası'nı yılbaşından bu yana 65 bin kişi ziyaret etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası... Ziyaretçi akınına uğruyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan İnsuyu Mağarası, normalleşme adımlarının atılmasıyla 1 Haziran'da yeniden ziyaretçilere açıldı. Çevresinde yapılan bilinçsiz sulama nedeniyle içindeki irili ufaklı 9 göl kurusa da ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam eden İnsuyu Mağarası, 2019 yılında 114 bin 253 kişi tarafından ziyaret edildi. Normalleşmeyle birlikte mağara, ziyaretçilerin yine uğrak noktası oldu. İnsuyu Mağarası'nı yılbaşından bu yana 65 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası... Ziyaretçi akınına uğruyor - Resim : 1

'BÖYLE MAĞARA HAYAL BİLE EDEMİYORDUM'

İnsuyu Mağarası'nı görmek için Ankara'dan gelen Dağıstan Ateş, "Daha önce görme fırsatım olmamıştı. Gerçekten beklediğimin çok çok ötesinde bir yermiş. Böyle bir mağara hayal bile edemiyordum. Çok harika bir yer. Herkese tavsiye ederim. Burdur- Antalya yolundan 1 kilometre içeride. Herkesin gezmesi, bu güzelliği görmesi lazım, diye düşünüyorum" dedi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER