Piyasalarda sıcak dakikalar

Enflasyon verisinin son üç yılın en düşük seviyesine gerilediği günde hem borsa hem de dolarda hareketli dakikalar yaşanıyor. Borsa İstanbul, sakin başladığı güne eksiye geçti ve düşüş yüzde 3'e yaklaştı. Dolar ise 2,83 seviyesini aştı. Uzmanlar hareketin kâr realizasyonlarından kaynaklandığına işaret ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Piyasalarda sıcak dakikalar

Dolar ise son altı ayın en düşük seviyelerini gördüğü bu hafta başında, enflasyon öncesi 2,80'nin hemen üzerindeki seviyelerden enflasyon verisi sonra ilk olarak 2,79'a kadar geriledi ancak sonrasında 2,83 seviyesine tırmandı.

Uzmanlar piyasadaki harekette kâr realizasyonlarının etkisi olabileceğine işaret ediyor.

ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, enflasyonun düşük gelmesinin etkisiyle Merkez Bankası'ndan gelecek faiz indirimlerine yönelik belirsizliğin artmış olabileceğine işaret etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER