Hindistan Cevizi Yağı Gerçekten Faydalı mı?

Son yıllarda diyetlerde, atıştırmalıklarda yer verilen Hindistan cevizi yağının zayıflatıcı etkisi olduğu yönündeki söylemlerin doğru olmadığına dikkat çeken Kardiyolog Dr. Öğr. Üyesi Arzu Yıldırım, "Kalp için sağlıklı olan zeytinyağıdır. Bunun dışında fındık, badem, cevizin yağı da tüketilebilir. Ancak hindistan cevizi yağının kısıtlanmasını öneriyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hindistan Cevizi Yağı Gerçekten Faydalı mı?

Kalp ve damar hastalıkları, dünya ve Türkiye’de önde gelen ölüm sebepleri arasında yer alıyor. Bu hastalıkların Türkiye'de görülme oranlarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, kötü beslenmenin de kalp sağlığını olumsuz etkilediği belirtiyor. Doymuş yağlar ise kalp için en zararlı besinler arasında yer alıyor.

Hindistan cevizi yağı çok faydalıymış gibi sunuldu. Zayıflatıyor, şekeri kontrol altına alıyor, kalp damar sağlığına da iyi geliyor gibi söylemler olunca insanlar bu yağın tüketimini artırdı. Hindistan cevizi yağını daha önce hiç kullanmayan insanlar bile, kahvesine, tatlısına eklemeye başladı. Ancak Hindistan cevizi yağının kalp damar sistemi üzerindeki etkisini araştıran çalışmalar bunun tam tersi olduğunu gösterdi.

Şeker üzerinde pozitif yönde bir etkisi yok

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER