için kaldı

Hollanda'da yeni hayvan hakları yasası kabul edildi

Hollanda Senatosu, yeni hayvan hakları yasasını onayladı. 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek olan yasa uyarınca, evcil hayvanların kulübe ya da kafeste tutulmasına izin verilmeyecek. Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten ve hayvan üreticileri yasaya tepkili. Schouten'e göre, "yasanın bu şekilde uygulanması imkansız".

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hollanda'da yeni hayvan hakları yasası kabul edildi

Hayvanların mümkün olduğunca doğal davranışlar sergilemesini öngören yasa kapsamında, çiftlik hayvanları toplu halde tutulamayacak. Sığır ve domuz yavruları, doğduktan kısa süre sonra annelerinden ayrılamayacak.

Hollanda Tarım Bakanlığı ve hayvan üreticileri, yeni yasanın hayvancılığın sonunu getirebileceğini savunuyor. Bakanlık, Parlamento'nun "hayvanların doğal davranışı" konusuna netlik kazandırmasını istiyor.

Hollanda'da 150 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nde 6, 75 sandalyeli Senato'da da 3 üyeye sahip olan Hayvanları Koruma Partisi (PvdD), yeni hayvan hakları yasası konusunda parlamentoyu ikna etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER