için kaldı

Ankara'da asılsız 'FETÖ'cü' ihbarına 6 yıl hapis

Ankara'da, oto galeri sahibi Turgut K. hakkında, araç parkı nedeniyle daha önce mahkemelik olduğu, bitişiğindeki iş yerinin sahibi Y.Ö. ve 3 oğlu için FETÖ/PDY üyesi oldukları yönündeki ihbarı asılsız çıkınca dava açıldı. Turgut K.'ye, yargılama sonucu 'iftira' suçundan 4 yıl 4 ay, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara'da asılsız 'FETÖ'cü' ihbarına 6 yıl hapis

Turgut K., 30 Haziran 2016'da, Hasköy Mahallesi İrfan Baştuğ Caddesi’nde iş yerinin önünde, bitişiğindeki iş yerinin sahibi Y.Ö.’nün oğlu A.Ö. ile park nedeniyle kavga etti. Kavganın devamında taraflar, farklı suçlamalarla birbirlerini şikayet etti. Savcılık, Turgut K. hakkında 'hakaret', 'tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlattı. Turgut K. için bu soruşturmalarda takipsizlik kararı verildi.

4 FARKLI İHBARDA BULUNMUŞ

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Turgut K., husumetli olduğu Y.Ö. ile oğulları A.Ö., Z.Ö. ve S.Ö.'yü FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla farklı tarihlerde 4 kez, Ankara Valiliği ve 155'i arayarak ihbar etti. Turgut K., ihbarlarında kimliğinin gizli kalmasını isterken, Z.Ö.'nün bakanlıkta çalıştığını, S.Ö.'nün bakanlığa bağlı kurumda memur olduğunu, darbe girişiminin ardından bu kişilerin babalarına ait iş yerine daha önce görmediği kişilerin geldiğini söyledi. İhbarda, S.Ö. ve Z.Ö.'nün çocuklarının FETÖ'ye ait okullarda okudukları, ailenin FETÖ ile ilişkisi nedeniyle işlerinde hızlı şekilde yükselerek kısa sürede zengin olduklarını iddia etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER