için kaldı

İklim değişikliğiyle mücadele için gereken yatırımı açıkladı: Yılda 470 milyar euro!

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Avrupa'nın iklim değişikliğiyle mücadele için yıllık 470 milyar euroluk yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İklim değişikliğiyle mücadele için gereken yatırımı açıkladı: Yılda 470 milyar euro!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de düzenlenen 2021 Bütçe Konferansı'nda yaptığı konuşmada, AB bütçesi ve kurtarma programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AB'nin 2021-2027 yıllarına yönelik bütçesi ile "Yeni Nesil AB" adlı ekonomik kurtarma programının güncel rakamlarla 2,1 trilyon euroyu bulduğunu bildiren von der Leyen, söz konusu kaynakla çevre ve dijital dönüşüm gibi alanlara öncelik vereceklerini söyledi.

Von der Leyen, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha fazla adım atılması gerektiğine işaret ederek, "İklim değişikliğiyle mücadele için yıllık 470 milyar euroluk yatırıma ihtiyacımız olduğunu öngörüyoruz. Bu nedenle AB'nin uzun dönem bütçesi ve kurtarma programındaki fonların yüzde 30'u iklim değişimi alanına tahsis edildi." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER