için kaldı

Emisyon skandalı pahalıya patladı

Emisyon skandalı nedeniytle Volkswagen'in eski CEO'su Martin Winterkorn'un şirkete 11 milyon euro tazminat ödeyeceği bildirildi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Emisyon skandalı pahalıya patladı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in dizel motorlu araçlarında 2015 yılında ortaya çıkan emisyon skandalının ardından görevinden ayrılmak zorunda kalan eski tepe yönetici (CEO) Martin Winterkorn, şirkete 11 milyon euro maddi tazminat ödeyecek.

Volkswagen Yönetim Kurulu, "Dieselgate" skandalında “ihmalkarlık” ve “şirketi zarar sokmakla” suçlanan eski tepe yöneticisinin ödeyeceği tazminat konusunda anlaşma sağlandığını ve “dostane çözüme” gidildiğini duyurdu.

Bu ay şirket hissedarlarının katılımıyla düzenlenecek yıllık genel kurul toplantısında tepe yöneticinin ödeyeceği tazminat nihai olarak oylanarak onaylanacak.

Kaynak: Euronews

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER