6 SORU 6 YANIT | İşveren çalışanına aşı olma zorunluluğu getirebilir mi?

Koronavirüs pandemisi ciddiyetini korumaya devam ederken aşılamayla elde edilen sonuçlar umut veriyor. Ancak alınan bilgilere göre Türkiye'de sırası geldiği halde aşı olmayanların oranı da yüksek. Bu da birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor: İşveren, işe alacağı kişiler ve mevcut personeli için koronavirüs aşısı şartı koyabilir mi?

HÜRRİYET HÜRRİYET
6 SORU 6 YANIT | İşveren çalışanına aşı olma zorunluluğu getirebilir mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle iş yerlerinde pek çok önlem alındı. Ancak işverenlerin işe alımlarda ve mevcut çalışanlara aşı zorunluluğu getirip getiremeyeceği tartışmaları merak konusu.

Bu tartışmanın altında aslında aşıya karşı oluşan önyargılar da yatmakta. İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a 3 Mart'ta yaptığı açıklamada İstanbul’da 65+ yaş grubunda aşılamanın yüzde 50 ve biraz üzeri civarda kaldığını belirtti. Bu oranın nedenleri arasında aşı kararsızlığının da önemli bir yer tuttuğu biliniyor. 

Şu anda ülkemizde salgın nedeniyle herkesin aşı olmasını zorunlu kılan bir yasa yok fakat önümüzdeki dönemde özellikle de iş yerlerinde yaşanabilecek olası senaryolar akılları kurcalıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER