için kaldı

Neo-Nazi kararı tatmin etmedi

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları gerçekleştirmekten yargılanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi Beate Zschaepe, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. Diğer örgüt üyelerine beklenenden daha az ceza verilmesi kurban yakınlarında tepki ve düş kırıklığına neden oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Neo-Nazi kararı tatmin etmedi

MÜNİH Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 5 yılı aşkın süredir devam eden davaya bakan heyetin başkanı Manfred Götzl dün 438'inci duruşmada kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, NSU'nun işlediği cinayetlerde ve diğer suçlarda suç ortaklığı yapan ve terör örgütü üyesi olan 43 yaşındaki Zschaepe'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kurban aileleri ise mahkemeden düş kırıklığı içinde, ama bu davanın burada sonuçlanmış olmayacağı, olayı aydınlatmak için hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirterek ayrıldı.

GÜVENLİK HAPSİ YOK

Federal savcılık, Zschaepe için ömür boyu 'güvenlik hapsinde' de tutulmasını istemişti. Ancak mahkeme, kararın Yargıtay'dan geri dönmesini önlemek için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yetindi. Güvenlik hapsi kamuoyunu tehlikeli suçlulardan koruma amacı taşıyor ve hükümlünün hayatı boyunca devam ediyor. Almanya'da müebbet hapis cezaları da genelde 15 yıl cezaevinde kalmak anlamına geliyor. Ama yargıç Manfred Goetzl, Zschaepe'ye 'suçun istisnai ağırlığı'ndan ötürü azami cezayı verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER