Morgda gizli kameraya hapis cezası

KOCAELİ Üniversitesi Hastanesi morguna konulan gizli kamera üç yöneticinin başını yaktı. Mahkeme, personelin giysilerini değiştirdiği odaya konulan gizli kameraları özel hayatın gizliliğinin ihlali saydı ve üç sanık hakkında 1'er yıl 8'er ay hapis cezası verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Morgda gizli kameraya hapis cezası

Dört yıl kadar süren davaya konu olay 23 Mayıs 2012'de ortaya çıktı. Hastanede görevli personel Yalçın Gül, morg biriminde görevli kadın personel P. M., soyunma odası olarak kullandıkları odanın yangın söndürücü kısmına gizli kamera konulduğunu tespit etti. İki çalışan bu durumu tutanak altına aldı ve Yalçın Gül, bağlı bulunduğu sendikanın yöneticisine durumu haberdar etti. Yapılan incelemede, soyunma odasının yanı sıra, koridoru görebilecek bir yere de gizli kamera konulduğu anlaşıldı.

SARILMA GÖRÜNTÜSÜ İŞİNDEN ETTİ

Konu ile ilgili tartışmalar ortaya çıkınca, gizli kamera kaydı nedeni ile bir personelin işine son verildiği anlaşıldı. Üniversite yönetimi, soyunma odasına, C.B. isimli bir personelin, morg biriminde görevli P.M'ye sarıldığını tespit etti. C.B. hastaneye çağrıldı ve CD'deki görüntü kendisine izletildi. Bu kayıt sonrası C.B'nin işine son verildi. Ancak, esas sıkıntıyı ise P.M. yaşadı. Olayın duyulmasından sonra P.M. hastanedeki bazı kişiler tarafından rahatsız edilmeye başlandı. Evli olan P.M., yaşadıkları nedeni ile intihar girişiminde bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER