için kaldı

Son dakika... İşçilerin SGK ödemelerini devlet karşılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işe alınacak her bir işçi için devletin SGK primini ödediğini ve toplamda 1500 liradan fazla destek sağlandığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... İşçilerin SGK ödemelerini devlet karşılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işe alınan her bir işçi için, işverenlere bir ayda 1.500 liradan fazla destek sağlandığını açıkladı.

Bakan Bilgin, “İşe alınan her bir işçinin tüm sigorta primleri ve ücreti üzerinden alınan vergi devlet tarafından karşılanıyor. Yürürlükteki asgari ücret üzerinden sağlanan 1500 lirayı aşan desteğin yaklaşık 1350 lirasını sigorta primi, 200 lirasını ise vergi desteği oluşturuyor. Normalde 12 ay süreyle geçerli olan destek; kadınlar, 18 - 25 yaş arası gençler ve engelliler için 18 ay olarak uygulanıyor.” dedi.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER