Milyonlarca memurla ilgili çok önemli açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 657 Sayılı Kanun kapsamında iş güvencesinin tapulu mal gibi olmasının yanlış olduğunu belirterek, "Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek edebilen bir sistem olmalı" demişti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Milyonlarca memurla ilgili çok önemli açıklama!

Müezzinoğlu'nun bu sözleri sonrasında bazı sendika ve muhalefet temsilcileri 2.5 milyon memurun iş güvencesinin kaldırılacağını iddia etmişti.

Bu tartışmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, uzun süredir üzerinde çalışılan memura performans sisteminin ayrıntılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

"Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağına ilişkin olarak kamuoyunda oluşması muhtemel yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir" denilen açıklama şöyle devam etti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER