Bankalar salgında da sağlam yapıyı korudu

Türkiye’nin potansiyeline olan inançla yatırıma devam edeceklerini belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, salgında da bankacılık sektörünün sağlam yapısını koruduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bankalar salgında da sağlam yapıyı korudu

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye’nin potansiyeline olan inançla yatırımlara devam edeceklerini, aşıya ilişkin olumlu gelişmelerin ve normalleşme adımlarının da etkisiyle 2021’in ekonomi açısından daha olumlu olacağını belirtti. Binbaşgil, şeffaf ve öngörülebilir politikaların kararlılıkla devam etmesi durumunda, ekonomideki iyileşmelerin devam edeceğini kaydetti. Bu yıl salgına dair gelişmelerin ana gündem maddesi olduğunu söyleyen Binbaşgil, bu beklenmedik sağlık krizinin dünya ekonomisinde yıllardır görülmeyen bir ekonomik sarsıntıya ve kapanmaya neden olurken, küresel aktivitede de belirgin bir daralmayı beraberinde getirdiğini ifade etti.

İçinden geçilen olağanüstü sürece rağmen sektörün sağlam yapısını koruduğuna dikkati çeken Binbaşgil, yüksek sermaye yeterlilik oranı, güçlü likidite yapısı ve uluslararası fonlara erişim kapasitesi ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiğini vurguladı. Kısıtlara rağmen her türlü faaliyetlerini sürdürerek sistemin işlerliğini koruduğuna dikkati çeken Binbaşgil, “Genel olarak bakıldığında, bankacılık sektörümüzün sürece son derece hazırlıklı yakalandığını rahatlıkla söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER