için kaldı

Metin Feyzioğlu: Yeni Anayasayı nerden tutsan, oradan kopuyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni Anayasayı eleştirerek, "Davaya davamızın haklı olduğuna inanç noktasında kimsenin bir sıkıntısı yok. Tam aksine anayasa değişikliği paketini satışa sunulan bir ürün gibi düşünürsek bu ürünün satılabilirliği yok. Nerden tutsan oradan kopuyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Metin Feyzioğlu: Yeni Anayasayı nerden tutsan, oradan kopuyor

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde düzenlenen 'Anayasa değişikliğini tartışıyoruz' programına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuşması olarak katıldı.

Referandumdan 'hayır' çıkacağını öne süren Feyzioğlu, 'evet' ve 'hayır' diyeceklerin birbirini suçlamasının anlamsız olduğunu söyledi. Referandumdan 'hayır' çıkması durumunda Cumhurbaşkanının ve başbakanın yerinde kalacağını anlatan Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanı yerinde kalacak. Başbakan yerinde kalacak, yerinde kalması için uğraşıyoruz. Başbakanı Cumhurbaşkanı kaldırmasın diye. Siyasi parti genel başkanları kalacak siyası partiler kalacak. İyi de ne değişecek. Bakın ben size söyleyeyim. Biz bir milli dava işiyiz. Ak partilisi, Halk partilisi, MHP'lisi, PKK'ya 'defol git demiş' olan HDP'lisi partilisi partisizi hepimiz. Memleketin bir meselesi olmuş. Bir milli mesele olduğunda bir araya gelmenin tarif edilemez bir mutluluğunu yaşayacağız. Bu mutluluk bu gurur sadece millet olmanın bilinicini yaşayanlara has bir mutluluk ve gururdur. Biz 17 Nisan'da bir kez daha millet olduğumuzu haykıracağız. Evet verende hayır verende bizden o halde evet verenin hayır verinin suçlamanın bir anlamı yok. Sanıyorum bunu yavaş yavaş anlamaya başlayacak herkes. Ancak hayır çıktığında hayırda umut var diyoruz ya hayır çıktığında biz millet olmanın ne demek olduğunu yaşayarak bir kez daha öğrenmişken siyasi partilerin her cinsi her rengi kendi içinde bir şey öğrenecek" dedi.

"16 NİSAN'DA BAYRAMIMIZ VAR"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER