için kaldı

Akhisar Belediyespor Maçlarını 19 Mayıs Stadı'nda Oynayacak

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor, Akhisar İlçe Stadı'nın TFF standartlarına uygun olmaması nedeniyle maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamıştı. Yeni sezon öncesi Akhisar Belediyespor yönetimi, 19 Mayıs Stadı'nda yeniden oynamaya karar verdi.

F5HABER F5HABER
Akhisar Belediyespor Maçlarını 19 Mayıs Stadı'nda Oynayacak

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor, Akhisar İlçe Stadı'nın TFF standartlarına uygun olmaması nedeniyle maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamıştı. Yeni sezon öncesi Akhisar Belediyespor yönetimi, 19 Mayıs Stadı'nda yeniden oynamaya karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar'ın ofisinde Manisaspor ve Akhisar Belediyespor heyeti bir araya geldi. Stat konusunda anlaşmazlığa giden iki heyeti de uzlaştıran Koşar, iki kulübün yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Manisaspor İkinci Başkanı Ersin Öztaş, Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar ve Akhisarsporlu yöneticiler katıldı. Stadın kullanımı konusunda taraflarla toplantı yapan Koşar, daha sonra yaptığı açıklamada kazananın Manisa olduğunu ifade etti.

"SORUNU GİDERDİK"

Taraflarla son derece olumlu bir toplantı yapıldığını kaydeden Koşar, "Manisa'nın iki büyük kulübü geçen sezon olduğu gibi bu sezon da aynı statta mücadele edecek. Stat konusunda bazı olumsuzluklar vardı ve bu toplantıyla bu olumsuzlukları giderdik. Akhisarspor gelecek sezon da maçlarını 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak" dedi.

"MANİSA KAZANACAK"

Alınan kararın Manisa'nın yararına olduğunu kaydeden Koşar, "Akhisar Belediyespor'un 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak olması her şeyden önce Manisa'nın menfaatinedir. Alınan bu karar doğrultusunda Manisa ekonomisi, Manisa esnaf ve tüccarı kazançlı olacak. İnanıyorum ki gelecek sezon her iki takımın taraftarları da bir birlerini destekleyecek. Bu iki önemli kulübümüz Türk futboluna gereken katkıyı en iyi şekilde yapacaktır." ifadelerini kullandı.

EMRE HASGÖR: "AKHİSAR BELDİYESPOR'U AĞIRLAMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ"

Toplantının ardından konuşan Manisaspor Başkanı Emre Hasgör ise, geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da Akhisarspor'u ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Hasgör açıklamasında, "Geçen sezon Akhisarspor ile aynı statta mücadele etmiştik. Bu sezon da kendilerini burada ağırlamak bize mutluluk verecek. Akhisarspor da Manisa'nın bir takımı ve 19 Mayıs Stadı'nda oynaması en doğrusu. Geçen sezon ligde kalarak büyük bir başarıya imza attılar. İnanıyorum ki bu sezon da aynı başarıyı yakalayacaklardır. Bu sezon Akhisarspor ile ortak bilet ortak reklam anlaşmaları gibi çalışmalarımız da olabilir. Bu tarz çalışmalar iki kulübü daha da yakınlaştıracaktır" şeklinde konuştu.

HÜSEYİN ERYÜKSEL: "19 MAYIS'TA UNUTULMAZ BİR SEZON GEÇİRDİK"

Geçtiğimiz sezon Manisa 19 Mayıs Stadı'nda unutulmaz bir sezon yaşadıklarını ve yeniden burada oynayacak olmaktan dolayı memnun olduklarını vurgulayan Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel ise, "Manisa artık Büyükşehir oldu. Bu nedenle bazı şeyleri aşmanın zamanının geldiğine inanıyorum. Geçen sezon 19 Mayıs Stadı'nda çok iyi bir şekilde ağırlandık. Bu anlamda Manisaspor başkanına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Geçen yıl unutulmaz bir sezon geçirdik. Bu sezonun da aynı şekilde heyecanlı geçeceğini düşünüyorum. Bu anlamda bizleri bir araya getirerek yeniden uzlaştıran TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar'a da teşekkür ederiz" diye konuştu.

SONRAKİ HABER