Tıpta yeni dönem başlıyor: DNA ile uyumlu ilaçlar...

Bazı ilaçlar farklı insanlarda tamamen etkisiz ya da ölümcül olabiliyor çünkü her beden, ilacın içindeki maddelere farklı tepki gösteriyor. Bu nedenle insanların genetik kodlarıyla eşleşen tedaviler, tıp dünyasında yeni bir dönem başlatacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tıpta yeni dönem başlıyor: DNA ile uyumlu ilaçlar...

İngiliz Farmakoloji Topluluğu ve Royal College of Physicians'a göre genetik testler, ilaçların vücudunuzda ne kadar etkili olduğunu tespit edebilir.

Genetik kod ya da DNA, vücudun nasıl çalıştığıyla ilgili bir kullanım klavuzu. DNA ile eşleşen ilaçlarla ilgilenen bilim dalı ise işlevsel genomik olarak biliniyor.

Gençken yeni epilepsi ilacına tepki gösteren derisinin üçte ikisini kaybeden Liverpool'dan Jane Burns, işlevsel genomik testi desteklediğini söylüyor ve ekliyor:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER