Mahkemeden tüketicileri sevindirecek karar

İZMİR'de, bir üniversitede öğretim görevlisi Özge Küçükerdönmez, ev almak için anlaşıp sözleşme yaptığı inşaat şirketinin daireyi zamanında teslim etmemesi üzerine, şirket ve bankaya karşı 'Satış ve kredi sözleşmesinin feshi' istemiyle açtığı davayı kazandı. İzmir 2'nci Tüketici Mahkemesi, banka ve inşaat şirketine ödenen toplam 129 bin liranın yasal faziyle birlikte Küçükerdönmez'e iade edilmesine karar verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mahkemeden tüketicileri sevindirecek karar

Çiğli'de oturan Özge Küçükerdönmez, ev sahibi olmak için 3 yıl önce bir inşaat firması ile satış sözleşmesi yaptı. Küçükerdönmez, satış sözleşmesi imzaladığı inşaat şirketine 60 bin lira ödedi.

Küçükerdönmez, firmanın anlaşması bulunan bankaya da 23 ay boyunca 3'er bin lira taksitle 69 bin lira yatırdı. Evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine Özge Küçükerdönmez, avukatı Seda Ayaz Aksoy aracılığıyla banka ve inşaat şirketine karşı "Kredi ödemelerinin durdurulması, inşaat şirketi ile yapılan gayrimenkul satış ve borçlanma sözleşmesinin feshine karar verilmesi" istemiyle tüketici mahkemesinde dava açtı. Avukat Seda Ayaz Aksoy, mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, müvekkilinin 31 Temmuz 2013 tarihinde, davalı inşaat şirketi ile satın alacağı ev için, 2 yıl içerisinde bitirilip teslim edilmek üzere sözleşme imzalayıp, 60 bin lira ödeme yaptığını, inşaat şirketinin yönlendirdiği bankaya da 23 ay geri ödemeyle 69 bin lira olmak üzere toplam 129 bin lira ödediğini belirtti. Aksoy, şöyle dedi:

DAİRE TESLİM EDİLMEDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER