Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'dan 'İkinci Brexit referandumu yapılsın' çağrısı

İngiltere'de muhalif İşçi Partisi üyesi Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, hükümetin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış sürecini (Brexit) iyi yönetemediği eleştirisinde bulunup ikinci bir referandum düzenlenmesi çağrısı yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'dan 'İkinci Brexit referandumu yapılsın' çağrısı

İngiltere'nin altı ay içinde AB'den çıkması bekleniyor ancak Başbakan Theresa May liderliğindeki Muhafazakâr Parti hükümeti henüz Brüksel'le bir anlaşmaya varamadı.

The Observer gazetesi için yazdığı makalede Khan, İngiltere ekonomisi, iş piyasası ve ulusal sağlık sistemi için kötü sonuçlar doğurabilecek olası bir Brexit anlaşmasını reddedebilmek için halka bir şans daha tanınması gerektiğini söyledi.

Müzakereler için çok az zaman kaldığını ifade eden Khan, artık İngiltere için 'kötü bir anlaşma yapılma' ihtimali ile 'hiçbir anlaşmaya varılamama' ihtimalinin kaldığını ve anlaşmasız ayrılık sürecinin de ülke için kötü olacağını savundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER