Diyanet'ten Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin kitabındaki ifadelere tepki!

Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin kitabına ilişkin Diyanet'ten yapılan açıklamada, 'Sevgili Peygamberimiz ve babası ile ilgili nezaket ve hürmet sınırlarını aşan bir dil ve kabul edilemez ifadeler kullanılmıştır. Bu saygısız ve pervasız tavrı şiddetle kınıyoruz' denildi.

POSTA POSTA
Diyanet'ten Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin kitabındaki ifadelere tepki!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin, Hazreti Muhammet'in yaşamını anlatan kitabında bazı bölümlerin gündeme geldiği bildirildi. Açıklamada, "Açıkça ifade etmek gerekir ki; söz konusu kitapta Sevgili Peygamberimiz ve babası ile ilgili nezaket ve hürmet sınırlarını aşan bir dil ve kabul edilemez ifadeler kullanılmıştır. Bu saygısız ve pervasız tavrı şiddetle kınıyoruz. Şüphesiz Sevgili Peygamberimiz temiz ve şerefli bir sülaleye mensuptur. Babası da saygın ve itibar sahibi bir kimsedir. Vehb kızı Amine ile evlendikten sonra çok yaşamamış, yakalandığı bir hastalık sebebiyle Peygamberimizin dünyaya gelişinden birkaç ay önce genç yaşta vefat etmiştir. Bugün, sorumluluk sahibi her Müslümana düşen görev, Hz. Peygamber'in nezih hayatını ve üstün ahlakını başta nesillerimiz olmak üzere insanlığın her ferdine en güzel şekilde tanıtmanın gayesi ve gayreti içinde olmak, inanç ve medeniyet değerlerimizi ele alırken popülist heveslerin esiri olmadan, şuurlu, duyarlı ve aklıselime uygun hareket etmektir" denildi.

'EN KÜÇÜK BİR NEZAKETSİZLİK VE DİKKATSİZLİK YAPILMAMALI'

Farklı olmak adına ilmi gerçeklikten yoksun ve tutarsızlığı açık birtakım marjinal görüşleri öne çıkartarak konuşmanın ve yazmanın, bilgi ahlakı açısından sorunlu ve marazi bir tutum olduğu belirtilerek, şunları kaydedildi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER