Kadir Topbaş: Hainler mezarlığı tabelasını kaldırttım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, darbe girişiminde öldürülenler için Pendik'te yapılan 'Hainler Mezarlığı' ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu belirterek, "Din İşleri Yüksek Kurulunda bir toplantı yapmışlar. Ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" dedi. Topbaş ayrıca Taksim meydan projesi ile ilgili de konuştu: Taksim Topçu Kışlası'nı yapacağız. Cumhurbaşkanımız zaten

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadir Topbaş: Hainler mezarlığı tabelasını kaldırttım

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direniş gösteren Çengelköy'ü ziyaret etti. Topbaş, Çengelköylülerin destanının unutulmaması için Çamlıca Camisinin yanına büyük bir park yapılarak, "Gazi Çengelköy Parkı" ismini vereceklerini kaydetti.

Hainler Mezarlığı konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu bildiğini ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu aktaran Topbaş, "Din İşleri Yüksek Kurulunda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER