için kaldı

Akıllara durgunluk veren olay! Kirala, sat, çal, iade et çetesi…

İzmir’de akıllara durgunluk veren bir yöntem uygulayan çete üyeleri, kiraladıkları otomobillere aynı model ağır hasarlı araçların plaka ve şase numaralarını takarak sattı. Daha sonra ise takip sistemiyle buldukları araçları yedek anahtarla çalarak şirkete iade eden çete, İzmir polisin takibi ve operasyonuyla çökertildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Akıllara durgunluk veren olay! Kirala, sat, çal, iade et çetesi…

İzmir'de, çalıntı ve şase numarası değiştirilmiş araçlara yönelik saha ve istihbarat çalışması yapan İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle dolandıran oto hırsızlık çetesini çökertti. Çeteyle ilgili ortaya çıkan detaylar ise bu kadarda olmaz dedirtti.

İŞTE DETAYLAR

Önce ağır hasarlı araçları satın alan çetenin, aynı marka ve otomobilleri kiralayıp, ağır hasarlı araçların şase ve plakalarını taktıkları ve tamir edilmiş gibi göstererek sattıkları tespit edildi. Daha sonra şase numarasını değiştirdikleri araçların satmadan önce yedek anahtar çıkaran çetenin, satıştan bir süre sonra, üzerine taktıkları araç takip sistemiyle yerini belirleyip yedek anahtarla çaldıkları anlaşıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER