için kaldı

İran'dan ABD'ye yaptırım

İran, İsrail'i destekledikleri gerekçesiyle 15 Amerikan şirketini yaptırım listesine aldı. Bu şirketlerle her türlü ticari faaliyet yasaklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İran'dan ABD'ye yaptırım

Tahran'ın kara listeye aldığı şirketlerin yöneticilerine vize verilmeyecek ve İran'daki varlıklarına el konulacak. Halihazırda bu şirketler İran'da iş yapmadığı için karar sadece sembolik bir anlam taşıyor. ABD de, İran'ın silah programıyla ilgili birey ve gruplara yönelik yeni yaptırımlar açıklamıştı. İran Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi de ABD ordusunun ve istihbarat servisi CIA'in terörist gruplar olarak nitelendirilmesi için yasa tasarısı önereceğini açıkladı. Bu da Amerikalı vekillerin, İran'ın Devrim Muhafızları'nın terör örgütü olarak tanınması için yaptığı yasa önerisine cevap olarak görüldü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER