için kaldı

Xiaomi telefonları hızlandırma yöntemleri!

Telefonunuz kasıyor mu? Sorun değil. Paylaşacağımız Xiaomi telefonları hızlandırma yöntemi ile telefonunuzu ilk günkü hızına kavuşturabilirsiniz.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Xiaomi telefonları hızlandırma yöntemleri!

Android yapısı itibariyle kullandıkça şişen bir yapıda olması ile birçok kullanıcının telefonları kullandıkça kasmaya ve yavaşlamaya başlıyor. Çinli Xiaomi bunu bildiği için MIUI arayüzünde bir takım optimizasyon araçlarına yer veriyor. Sizlerle paylaşacağımız Xiaomi telefonları hızlandırma yöntemleri sayesinde telefonunuzu ilk günkü hızıyla kullanmaya devam edebilirsiniz.

Xiaomi telefonları hızlandırma yöntemleri

Xiaomi telefonlarda bildiğiniz gibi Güvenlik isimli bir uygulama bulunuyor. Bu uygulama sistemi güvenlik açıklarına karşı taramanın yanı sıra performans sorunlarını da çözüyor. Bu uygulamayı kullanarak telefonunuzdaki tüm performans sorunlarını çözebilirsiniz.

Güvenlik uygulamasını açtıktan sonra üst bölümde yer alan Optimizasyon butonuna basın. Tüm sistemi taradıktan sonra önerilen adımları uygulayın. Daha sonra Hızı arttır bölümünden de bir tarama yapın ve uygulamaların cache yani önbellek dosyalarını silin.

Xiaomi'nin güvenlik uygulamasını hafta 1 kez yapmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu uygulamayı durdurmayın ve silmeye çalışmayın. 

Xiaomi telefonları hızlandırma yöntemleri

Güvenlik uygulaması da telefonunuzu rahatlamazsa kullanmadığınız ve arkaplanda çalışan uygulamaları silmenizi tavsiye ediyoruz. Bu uygulamalar kullanılmasa bile arkada işlem yaparak cihazı bazen yorabiliyor.

Güncellemeleri denetleyin

Bir diğer yöntem ise MIUI sistem yazılımını güncellemeniz. Xiaomi'nin kararlı olarak yayınladığı güncellemeleri düzenli olarak denetlemenizi ve yüklemeniz gerekiyor. Çünkü güncellemeler ile sistemde yaşanan sorunlar çözülüyor.

Telefonun kasmaması için örneğin; Kamera uygulaması yerine başka bir uygulama kullanmamaya özen gösterin. Yani telefonun birinci parti uygulamalarını kullanın.

APK dosyalarını yüklerken dikkat!

Android'e bildiğiniz gibi APK. olarak dışarıdan uygulama/oyun yüklenebiliyor. Ancak bunların bazılarında virüs yer alabiliyor. Hem güvenliğiniz hem de telefonunuzun kasmaması için Play Store dışında uygulama yüklememe özen gösterin.

Launcher olarak bildiğiniz gibi onlarca uygulama yer alıyor. Eğer çok eski bir Xiaomi veya Redmi modeli kullanıyorsanız, MIUI arayüzü yerine Nova Launcher'ı Play Store'dan indirip deneyebilirsiniz.

RAM'i rahatlatmak önemli

Arka plandaki uygulamaları sık sık kapatarak RAM'i rahatlatabilirsiniz. Bunun için görev yöneticisini açtıktan sonra "X" simgesine tıklamanız yeterli olacaktır.

Yukarıdaki işlemleri uygulayıp tavsiyelere uyduktan sonra cihazınızda gözle görünür bir performans artışı yaşayacaksınız.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER