'Yerli aşı dünya için de bir ümit'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerli aşının dünyada aşıya erişim sağlayamayan ülkeler için de bir ümit olduğunu ifade etti.

GASTE24 GASTE24
'Yerli aşı dünya için de bir ümit'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerli aşı faz-3 çalışması koordinatörü Prof. Dr. Serhat Ünal ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantıda, en geniş insan deneylerinin yapılacağı faz-3 aşamasının planlanması, çalışılacak yöntem, gerekli protokol taslakları ve alınması icap eden önlemler görüşüldü.

Görüşmede Oktay, aşı çalışmalarının bir an önce neticelendirilerek Türkiye'nin kendi aşısına sahip olmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Sadece Türkiye'nin değil, birçok ülkenin aşıya ihtiyaç duyduğunu belirten Oktay, "Aşıya erişim sağlayamayan ciddi bir coğrafya var. O bölgeler için de iyi bir şans olacak. Hem Türkiye'deki vatandaşlarımız için hem de tüm dünyaya büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER