HDP atağa geçiyor

AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği önerisi bugün komisyonda görüşülecek. HDP, tüm milletvekilleri ile komisyona katılarak kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde çaba gösterecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
HDP atağa geçiyor

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mahmut Lıcalı HDP'nin dokunulmazlık planını yazdı. İşte o yazı:

Dokunulmazlık önerisinin TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeleri için HDP'li 10 hukukçu milletvekili komisyon görüşmeleri için özel hazırlık yaparken; partinin çok kimlikli yapısına uygun farklı kimlik ve inançları temsil eden 10 katılımcının da komisyondaki görüşmelere katılacağı belirtiliyor. HDP grubunda uygun olan bütün milletvekillerinin komisyon çalışmalarına katılarak görüşmeleri takip edeceği belirtilirken, komisyon aşamasında HDP; CHP'nin komisyon sürecinde izleyeceği politikaları yakından takip ederek kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kalıcı olarak kaldırılması yönünde değişiklik önergeleri verecek.

SERT MUHALEFET

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER