Türkiye'de telefon üretimine yeni teşvik geldi!

Telefon üretimi ile ilgili yeni bir teşvik geldi ve bataryalarda gümrük vergisi sıfırlandı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Türkiye'de telefon üretimine yeni teşvik geldi!

Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni bir yasal düzenleme ile Türkiye'de cep telefonu üretimine bazı özel teşvikler getirilmişti. Alınan yeni bir karar ile bu teşviklere bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'de telefon üretimine yeni teşvik geldi!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre cep telefonu üretimine mahsus lityum-iyon bataryalarda 2,5 milyon adet kontenjanla gümrük sıfırlandı. Cep telefonu üretiminde kullanılan bu bataryalardan alınan verginin sıfırlanması beraberinde üretim maliyetlerini azaltmayı da getirdiği için olumlu bir adım olarak görülüyor. Yapılan düzenleme ile bu ürünlerden alınan telefon cihazlarının ve motorlu taşıtların imaline mahsus bazı batarya ve akü çeşitlerinde gümrük vergisi 15 Şubat 2022 tarihine kadar sıfırlanacak.

Bu düzenleme sadece telefon üretimini değil aynı zamanda otomobil üretimini de kapsadığı için TOGG tarafından halen geliştirme aşamasında olan yeri otomobile de fayda sağlayacağı düşünülüyor. Ayrıca Türkiye'de üretim yapan farklı otomobil bataryası fabrikalarının önünün açılması için önemli bir adım olabilir.

Samsung ve OPPO, Türkiye'de telefon üretmeye başlayacağı bilinen iki marka olarak karşımıza çıkıyor. OPPO Kocaeli'de, Samsung ise İstanbul'da cep telefonu üretimi için çalışmalar yapacak. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER