YPG Afrin’e saldırdı: 2 sivil ölü

TERÖR örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı harekâtıyla terörden arındırılan Afrin’in ilçe merkezine roket saldırısı düzenledi.Anadolu Ajansı’nın haberine göre saldırıda 2 sivil öldü, 2’si çocuk 10 sivil yaralandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
YPG Afrin’e saldırdı: 2 sivil ölü

İlk belirlemelere göre ilçe merkezine 7 roketin isabet ettiği ve roketler çok sayıda evde ve çevrede maddi hasar meydana getirdiği bildirildi. Türkiye, 20 Ocak 2018’de başlayan ve mart ayında sona eren Zeytin Dalı harekâtıyla Afrin ilçesini terör örgütü YPG/PKK’dan arındırmıştı.

YPG mensupları, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim 2019’da varılan mutabakat gereği Tel Rıfat ilçesini boşaltmaları gerekirken bölgede varlığını sürdürerek Afrin ilçe merkezine saldırı düzenlemeye devam ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER