Xiaomi Avcılar'a fabrika kuruyor

Türkiye, markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak. İstanbul Avcılar'da kurulacak fabrika ile yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Fabrika, yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Xiaomi Avcılar'a fabrika kuruyor

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımıyla 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlayacağını duyurdu.

Xiaomi açıklamasına göre, şirketin İstanbul Avcılar'da açacağı fabrika ile Türkiye, markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak. Marka, bu yatırımıyla hem mavi yaka hem beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika, yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

"14 BİN METREKARE ARAZİ ÜZERİNE KURULU FABRİKAMIZLA TÜRKİYE’DE ÜRETİME BAŞLIYORUZ"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER